Over ons

Errer (spreek je uit als èrréé) komt van het Frans en staat voor dwalen, rondtrekken, rondzwerven, reizen. Zo zien wij onszelf in het leven. In beweging blijven, ondernemen, reizen en creatief zijn in afwisselende projecten. Simpelweg de dingen doen die we leuk vinden. Op dit blog en op onze social media is te lezen wat ons bezighoudt en wat wij belangrijk vinden, het geeft een inkijk in ons leven. Koken en reizen zijn onze passies en dat speelt dan ook de hoofdrol.

De betekenis van ons logo
Het logo bestaat uit de twee middelste 'r' en van errer waarvan één in spiegelbeeld. En het logo past helemaal bij de betekenis van errer, het beeld namelijk een richtingaanwijzer uit. Het leven is een reis waarbij je vaak van koers verandert, soms niet weet welk pad je wilt gaan volgen en soms door een ander of een bepaalde gebeurtenis in het leven een richting kiest.

Leef je leven
Wij willen ons hart volgen, het leven leven dat we willen leven. We vragen onszelf af wat wij belangrijk vinden in plaats van te doen wat ‘normaal’ bevonden wordt. Niemand zou moeten bepalen wat je moet doen. Alles is een keuze, zelfs als je denkt dat het niet zo is. Denken in uitdagingen en niet in zekerheid, reizend door het leven en telkens de richting aanpassen is wat bij ons hoort.

We proberen dit op een duurzame en bewuste manier te doen. We voelen niet de behoefte om veel geld te verdienen en veel te bezitten, dat maakt ons niet gelukkig. Flexibiliteit, onafhankelijkheid, vrijheid, creativiteit doen dat wel. Duurzaam leven is een uitdaging, je kunt niet alles goed doen, je blijft immers een consument. Maar er bewust mee bezig zijn en de poging wagen is een goed begin.

We proberen veel vegetarisch en veganistisch te koken en dit zie je ook terug in de recepten. Ook volgen we de Tiny House beweging op de voet en willen we zelf heel graag in een (eventueel zelfgebouwde) Tiny House off grid gaan wonen, maar dat is een project voor de langere termijn en je kunt helaas niet alle plannen tegelijk uitvoeren, ook al heb je die neiging soms wel.

"Create the life you want to live"

Food
Beiden houden wij van lekker eten en dat moet het liefst gezond zijn. Sabine houdt erg van koken en struint foodblogs af, leest oneindig veel recepten, leest over diëten, bespreekt met iedereen wat zij de dag ervoor gegeten hebben of vandaag gaan nog gaan bereiden. Het hebben over eten is een hobby geworden. En als er na noeste arbeid in de keuken een mooie maaltijd op tafel staat wordt ze supergelukkig!

Daarnaast is fotografie en styling ook een hobby van ons. En hoe gaaf is het als je deze twee passies kunt combineren. Beiden hebben wij in 2009 fashion management op het Amsterdam fashion institute (AMFI) afgerond. Daarna een kledingmerk in breigoed opgezet en enkele jaren een winkel gerund in Haarlem. Ontwerpen en creëren hoort gewoon bij ons. En Remco is ook nog eens superhandig met computers en heeft het maken van websites eigenhandig gemaakt. Ook deze website heeft hij zelf ontworpen in Magento.

Gezonde recepten
De recepten die wij delen zullen voor 90% gezond zijn. Voor ons betekent gezond zoveel mogelijk plantaardig, geen vlees en wel vis, onbewerkt, biologisch, geen toegevoegde suiker, bijna zoutloos, niet teveel koolhydraten en zuivel, gevarieerd en een ‘normale’ portie. Veel groenten, fruit, noten, granen en peulvruchten, zoveel mogelijk pure ingrediënten.

Net zoals ieder ander snacken wij ook af en toe, zolang er maar een balans is in je eetpatroon en je bewust bent van wat je eet. Op die manier hou je een gezonde levensstijl vol. Veel lees en kookplezier!

Remco & Sabine 🌞